fbpx

DWW speelt ergens in het centrum van Amsterdam / Moskou op sterk water

“Een literaire avond from hell” – het Parool, “één van de vervelendste voorstellingen die ik dit seizoen heb gezien – maar ook de moeite waard om uit te zitten.” – Theaterkrant, “Deze boekbewerking is een ijkpunt.” – NRC Handelsblad, “Wie zich wil laten overrompelen door Moskou op sterk water stopt hier met lezen.” – de Volkskrant

Hele generaties Europese regisseurs zijn groot geworden met boekbewerkingen. De Warme Winkel voelde zich lang te goed voor deze trend, maar capituleert nu vol overgave. Op het programma staat Moskou op sterk water. Dit boekje van Venedikt Jerofejev behandelt een fictieve vrijdag in het leven van de schrijver waarin hij per trein een al dan niet fictieve geliefde wil opzoeken in Petoesjki, zo’n 125 km en 2.16u vanaf het Koerskstation in Moskou. Het is een goed boek, misschien wel belangwekkend.

pag 19: “Nou ja, best. Ik pakte een kwartlitertje en ging naar het balkon. Zo. Mijn geest heeft vier en half uur achter elkaar opgesloten gezeten en naar vrijheid gesmacht. Nu laat ik hem los…”

Moskou op sterk water komt terug in de herfst van 2019. Je kunt nu al reserveren. Bel naar 06-51568450 en je bent als eerste op de hoogte.

 

 

Eerdere Voorstellingen

Datum Voorstelling Locatie Kaarten

Credits