22 april 2021
Mara van Vlijmen stopt bij De Warme Winkel

Na 19 jaar op het scherpst van de snede theater maken en spelen, komt er een einde aan Mara’s vaste betrokkenheid bij Theatergroep De Warme Winkel.

Met Mara hebben we meer dan 30 voorstellingen gemaakt en onwaarschijnlijk veel hoogtepunten beleefd. Met De Warme Winkel speelt De Warme Winkel wonnen we zowel de Regieprijs als de Prijs van de Kritiek en het werd, evenals San Francisco, Alma, Gavrilo Princip, Viva la Naturisteraçion!, Jandergrouwnd, Kokoschka live! en De meest zwaarmoedige voorstelling ooit (waarvan het hele publiek moest huilen), geselecteerd voor het theaterfestival. Naast speler en maker was Mara ook met regelmaat eindregisseur van producties en met haar activiteiten op toneelscholen sloeg ze een brug voor opkomend talent.

Mara was al voor de officiële oprichting in 2002 bij Theatergroep De Warme Winkel betrokken. Ze heeft het gezelschap mede opgericht en ontwikkeld tot toonaangevende groep en een smaakmaker van het theaterlandschap. We gaan haar ontzettend missen.

De artistieke kern van De Warme Winkel is altijd in beweging. In 2006 verliet Joep van der Geest en trad Jeroen De Man toe, in 2010 kwam Ward Weemhoff erbij, in 2016 vertrok Jeroen weer en begin 2021 trad Florian Myjer toe. We hebben dan ook goede hoop dat we ook deze artistieke aderlating te boven zullen komen.

Mara wil zich meer gaan richten op film en televisie, maar ook gaan freelancen in het theater en blijven lesgeven op toneelscholen. Ze blijft te zien in hernemingen van oude producties van De Warme Winkel en we mogen haar blijven vragen voor nieuwe producties, maar dan als zelfstandige maker en actrice.

Als de omstandigheden een beetje meezitten is ze aanstaande zomer te zien in de herneming van haar laatste Warme Winkel-productie: De Drie Musketiers op de Zomer van Antwerpen.