De Drie Musketiers

Theatergroep De Warme Winkel gaat deze zomer weer vol op het orgel in haar bewerking van De Drie Musketiers. De meest spraakmakende toneelgroep van Nederland trekt alle registers open om dit overbekende verhaal fris op te dienen. De degens zijn uit het vet en jongensdromen komen uit; hete hofdames, geestelijke intriganten en gehavende vijanden vechten beurtelings om aandacht.

De Drie Musketiers staan al meer dan een eeuw symbool voor tomeloze moed en hadden een eergevoel dat de F-side doet blozen. Ze keken niet op een dode meer of minder, aan De Warme Winkel de opdracht om licht te brengen in dat duistere staartje van de middeleeuwen.

De Warme Winkel is groot geworden met locatietheater, maar inmiddels al jaren te vinden in schouwburgen en op festivals in binnen- en buitenland. In hun steevaste zoektocht naar verdieping stuiten ze vaak eerst op de lach om vervolgens te belanden in een eclectische montage van verrijkende inzichten en ongepolijste humor. Hun werk wordt zowel als verrassend, verfrissend als inspirerend omschreven.

Deze voorstelling is het meest geschikt voor iedereen van boven de 15 jaar.

Pers over De Drie Musketiers

De Volkskrant ★★★★
“Het is een pleidooi voor aandachtigheid en draagt ook bespiegeling in zich, tegelijkertijd biedt de voorstelling lekker tegendraads en verrukkelijk toneel voor verstrooiing en vertier.”

NRC ★★★★
“Niets is te gek in deze geoliede show, die met een botervette knipoog is gemaakt en tegelijk met grote toewijding groots is opgezet.”
“De Warme Winkel maakt van De Drie Musketiers een burleske spektakelshow”
“Topamusement voor een zomerse avond”

Het Parool
“Een heerlijk hedendaagse theateravond”

Knack (BE) ★★★★
“een waar toneelfeest dankzij een slim uitgedokterde regie die volop inzet op ijzersterk spel, gretige speelsheid, droge humor, en maximaal stoeien met houten decorplanken, containers, kruiwagens en modder. Uiteraard vliegt er van alles door de lucht, met dank aan de theatertechnici die veel meer mogen doen dan de licht- en geluidsknoppen bedienen. Puur plezier. Soms moet theater niet meer en minder zijn dan dat.”

Nieuwsblad (BE) ★★★★★
“Eén voor allen, allen daarheen!”

De Morgen (BE) ★★
“Kolder, kak en kabouters.”

Eerdere Voorstellingen

Datum Voorstelling Locatie Kaarten

Credits