Een oprechte ode aan de Ironie

De voorstelling in Amsterdam, Utrecht, Groningen en Delft zijn geannuleerd. Kaarthouders ontvangen bericht van het betreffende theater. We kijken naar nieuwe opties. Be safe, x. 

De Warme Winkel trekt zich terug op een verleidelijk mooi eiland met grote cultuurhistorische waarde. Hier ontmoeten ze de reality tv-sterren Lesley Versprille, Shirley Cramer, Bella en Danicio Codfried en gaan ze de uitdaging aan: blijft ironie hun sterkste wapen of slaan dates met real people gaten in hun overtuiging?

Ironie wordt door menigeen bij het vuil gezet. Ironie sluit buiten en dat mag niet meer in deze inclusieve tijden. Daarbij wordt het bestempeld als artistiek zwaktebod (want dan heb je niks te zeggen), hangen jonge kunstenaars new sincerity aan (je moet menen wat je zegt) en degradeert de politiek het tot middel om discriminatie te billijken (homo’s!). Maar wordt het kind niet met het badwater weggegooid? Want op de juiste wijze gehanteerd is ironie het glijmiddel van elk gesprek en ‘begint een leven dat waardig is menselijk genoemd te worden met de ironie’ (Kierkegaard).

Aan De Warme Winkel de taak om de ironie in haar volle glorie te herstellen.

Een theatrale rehabilitatie; groots, geil en gevaarlijk…

Pers over Een oprechte ode aan de Ironie

Volkskrant★★★★
“Een overvolle, mallotige, knap opgebouwde, belangwekkende santenkraam.”

NRC ●●●●
“Wie dacht dat de verschillen tussen Temptation Island en De Warme Winkel niet groter konden zijn, komt bedrogen, verward en vrolijk voldaan uit Een oprechte ode aan de ironie.”

Theaterkrant
“Het is een enerverende avond, lang, maar helemaal niet te lang, vrolijk, droevig, gek, kortom: belangwekkend.”

Parool
“Een feest om mee te maken.”

Een oprechte ode aan de Ironie

Eerdere Voorstellingen

Datum Voorstelling Locatie Kaarten

Credits