Doneer je auto

Lieve, geëngageerde toeschouwer,

Wat geweldig dat je overweegt je auto te offeren.
We zijn het met je eens dat jouw daad op klimatologisch vlak nog niet eens een druppel op de gloeiende plaat is. Jouw offer gaat ons niet redden. We weten ook hoe moeilijk het is om afscheid te nemen van dit vernuftige object, dat je zoveel plezier en vrijheid heeft verschaft. Maar jij weet ook: een offer zou geen offer zijn als het geen pijn zou doen.

Jij offert jouw auto op, en dat maakt indruk. Jij zet iets in beweging.
Je onderschrijft het idee dat je belang hecht aan persoonlijke vrijheid maar dat deze niet ten koste mag gaan van de planeet. Je offert het gebruik van je auto op omdat je gelooft in een pas op de plaats. Laten we de aarde een adempauze geven, en pas verder groeien als we de technologie of het juiste economisch systeem hebben dat geen roofbouw pleegt.

Het is niet alleen een goed idee qua symboliek, ook financieel is het voordeel niet te onderschatten: wegenbelasting, verzekering, je ANWB-lidmaatschap, apk en onderhoud plukken je kaal nog voordat je een meter hebt gereden.

Bovendien zal jouw auto de hoofdrol spelen in één van onze 35 voorstellingen van Het Zomeroffer dat we vanaf eind juni in het Amsterdamse Bos spelen, geïnspireerd op het befaamde Le sacre du printemps van Stravinsky. Je geliefde vierwieler krijgt het meest eervolle einde denkbaar: bezongen en bewierookt voor en door 1400 toeschouwers komt hij aan zijn eind. Het wordt een feest, waar je bovendien niet alleen hoeft te verschijnen.
Je krijgt 20 vrijkaarten om alle vrienden van je auto bij het afscheid aanwezig te kunnen laten zijn t.w.v. €450,- en je bent voor twee seizoenen Warme Winkel eregast voor premières en sneak previews.

Jouw auto wordt een kunstwerk, jouw offer wordt een beweging.

Laat hier je gegevens achter, en minstens zo belangrijk, stuur deze brief door! We nemen z.s.m. contact met je op.

Weg met die pessimistische, relativerende stemmen in je hoofd: nu is je kans om mee te doen, geschiedenis wordt NU geschreven!

Lieve groet,
Ook namens Touki Delphine, Asko|Schönberg en het Amsterdamse Bostheater,

De Warme Winkel