Over ons

De Warme Winkel maakt nationaal en internationaal furore met geestige, brutale en intelligente voorstellingen over de meest uiteenlopende thema’s. Zo plagieerden we integraal Café Müller van Pina Bausch in De Warme Winkel speelt De Warme Winkel, rekenden we af met het repertoiretoneel tijdens een voorstelling van Ivo van Hove in Achterkant, markeerden we een keerpunt voor het klimaat in Vincent Rietveld gaat voor de Louis d’Or, zetten we het (seksuele) identiteitsdebat op scherp in Lady Chatterley’s Lover en verpulverden we bezoekersrecords in het Amsterdamse Bostheater met De Drie Musketiers. Van die laatste verscheen eind 2021 de gelijknamige -maar radicaal bewerkte- speelfilm i.s.m. filmregisseur Sam de Jong. In 2021/2022 tourden we door Nederland en België met de voorstelling Een oprechte ode aan de Ironie, waarin ze het podium deelden met reality-tv-sterren uit o.a. Temptation Island.

Middenin de eerste lockdown bouwden we in Amsterdam het Peepshow Palace, een coronaproof theater waar het publiek in een gedesinfecteerde privécabine kon plaatsnemen. Naast onze eigen bejubelde voorstelling Alleen Samen stonden daar op een draaischijf meer dan 120 voorstellingen en concerten van artiesten die vanwege corona geen speelplekken meer hadden. De artistieke kern van het gezelschap wordt gevormd door Vincent Rietveld, Ward Weemhoff en Florian Myjer, maar daaromheen cirkelen een hoop verwanten die ook deel zijn van het DNA van de groep.

In mei 2022 openden we samen met theatercollectief BOG. de eerste Amsterdamse theaterbroedplaats achter station Sloterdijk: De Sloot. Een werkplaats voor theatermakers, een volwaardige vlakke vloer theaterzaal en een kleinere zaal, drie grote repetitieruimtes, meerdere werkateliers en een groot café/restaurant.

"De spannendste en consistent interessantste theatergroep van Nederland." - Het Parool

“De eigenzinnigst denkbare theatergroep” – De Volkskrant

“Een theatergroep die je voorgoed in je hart sluit.” - De Telegraaf
“Al jaren het relevantste theatergezelschap uit Nederland.” - De Standaard

"Onvervalst highbrow, maar tegelijk toegankelijk en aanstekelijk, dankzij hun humor, ironie en zelfspot." - NRC

De Warme Winkel wordt structureel gesubsidieerd door het Fonds Podiumkunsten en de Amsterdams Fonds voor de Kunst en ondersteund door Stichting Melanie.
De Warme Winkel heeft de ANBI-status.