Over ons

De Warme Winkel maakt nationaal en internationaal furore met geestige, brutale en intelligente voorstellingen over de meest uiteenlopende thema’s. Zo plagieerden zij integraal Café Müller van Pina Bausch in De Warme Winkel speelt De Warme Winkel, rekenden ze af met het repertoiretoneel tijdens een voorstelling van Ivo van Hove in Achterkant, gooiden ze hoge ogen met hun trilogie over overbevolking, zetten ze het (seksuele) identiteitsdebat op scherp in Lady Chatterley’s Lover en verpulverden ze bezoekersrecords in het Amsterdamse Bostheater met De Drie Musketiers. Van die laatste verscheen eind 2021 de gelijknamige -maar radicaal bewerkte- speelfilm i.s.m. BNNVARA en filmregisseur Sam de Jong. In seizoen 2021/2022 tourden ze door Nederland en België met de voorstelling Een oprechte ode aan de Ironie, waarin ze het podium deelden met reality-tv-sterren uit o.a. Temptation Island.

Middenin de eerste lockdown bouwden ze in Amsterdam het Peepshow Palace, een coronaproof theater waar publiek in een gedesinfecteerde privécabine meer dan 120 voorstellingen en concerten kon zien. Ook hebben ze onlangs de discussie over de structuur van het podiumkunstenlandschap op scherp gezet door de naam toneelgroep Amsterdam (tijdelijk) toe te eigenen, de oude naam van het grootste gezelschap van Nederland. De artistieke kern van het gezelschap wordt gevormd door Vincent Rietveld, Ward Weemhoff en Florian Myjer, maar daaromheen cirkelen een hoop verwanten die ook deel zijn van het DNA van de groep.

In mei 2022 openden we samen met theatercollectief BOG. de eerste Amsterdamse theaterbroedplaats achter station Sloterdijk: De Sloot. Een werkplaats voor theatermakers, een volwaardige vlakke vloer theaterzaal en een kleinere zaal, drie grote repetitieruimtes, meerdere werkateliers en een groot café/restaurant.

"De spannendste en consistent interessantste theatergroep van Nederland." - Het Parool

“De eigenzinnigst denkbare theatergroep” – De Volkskrant

“Een theatergroep die je voorgoed in je hart sluit.” - De Telegraaf
“Al jaren het relevantste theatergezelschap uit Nederland.” - De Standaard

"Onvervalst highbrow, maar tegelijk toegankelijk en aanstekelijk, dankzij hun humor, ironie en zelfspot." - NRC

De Warme Winkel wordt structureel gesubsidieerd door het Fonds Podiumkunsten en de Amsterdams Fonds voor de Kunst.
De Warme Winkel heeft de ANBI-status.