Vacature artistieke planning & coördinatie

Voor minimaal 2 dagen per week

De Warme Winkel maakt nationaal en internationaal furore met geestige, brutale en intelligente voorstellingen over de meest uiteenlopende thema’s. Zo plagieerden we integraal Café Müller van Pina Bausch in De Warme Winkel speelt De Warme Winkel, markeerden we een keerpunt voor het klimaat in Vincent Rietveld gaat voor de Louis d’Or, zetten we het (seksuele) identiteitsdebat op scherp in Lady Chatterley’s Lover, verpulverden we bezoekersrecords in het Amsterdamse Bostheater met De Drie Musketiers, deelden we in de voorstelling Een oprechte ode aan de Ironie het podium met vier reality-tv-sterren,  en werd De bus naar Dachau geselecteerd voor het prestigieuze Theatertreffen in Berlijn. We spelen zowel op locatie als in theaters en zijn een van de weinige gezelschappen die zowel de kleine als de grote zaal bespelen en ook België aandoen.

In mei 2022 openden we samen met BOG. theaterbroedplaats De Sloot. Een werkplaats voor theatermakers, een volwaardige vlakke vloer theaterzaal en een kleinere zaal, zes grote repetitieruimtes, meerdere werkateliers en café/restaurant De Sering waar we zelf ook werken en repeteren.

Wat wordt er van je verwacht?

Als artistieke planner en coördinator ben je het eerste aanspreekpunt voor de artistieke kern bestaande uit Vincent Rietveld, Ward Weemhoff en Florian Myjer. Je maakt productieplanningen, stelt deadlines en bewaakt ze. Door verschillende scenario’s vooruit door te denken, voorzie je waar problemen gaan ontstaan en bedenk je vast alternatieven. Je brainstormt mee over de invulling van de creatieve teams per productie en zorgt voor de best mogelijke maakomstandigheden. De artistieke visie vertaal je naar een haalbaar productiebudget. Je vindt het leuk om het onmogelijke mogelijk te maken, maar durft ook aan te geven wanneer iets onhaalbaar is.

Je werkt samen in een klein hecht team. Samen met de technisch producent ben je verantwoordelijk voor het produceren van de voorstellingen. We werken per productie met een productieleider die vanaf de repetitieperiode start, bij grotere voorstellingen reist een tourmanager mee. De werkzaamheden van de productieleiders en tourmanagers coördineer je. Het contracteren en onderhandelen met medewerkers en de verkoop van voorstellingen wordt gedaan door de assistent zakelijk directeur. De office manager springt bij waar nodig voor productionele taken. Je werkt nauw samen met de zakelijk directeur die verantwoordelijk is voor de kaders waarin de voorstellingen worden gerealiseerd.

Ben je productieleider en wil je doorgroeien, maar voorstellingsproductie (nog) niet helemaal loslaten? De functie kan gecombineerd worden met het jaarlijkse produceren van een of meer producties. Het aantal uur groeit dan uiteraard mee.

Wat bieden wij? 

  • Een inspirerende werkplek bij het spraakmakendste theatergezelschap van Nederland. 
  • Salaris volgens de CAO Toneel & Dans schaal VII, afhankelijk van ervaring (minimaal €2.766 en
    maximaal € 4.324 bruto per maand op basis van een fulltime dienstverband). 
  • 39 vrije dagen (27 vakantiedagen én 12 ATV dagen) bij fulltime dienstverband.
  • Opleidingsmogelijkheden en loopbaanbegeleiding. 
  • Een kantoor in theaterbroedplaats De Sloot, met een indrukwekkend palet van theatermakers als collega’s én cafe/restaurant De Sering, met elke dag warme lunch voor weinig. 

Door de onregelmatige werktijden die bij het werk horen is het belangrijk dat je in (of vlakbij) Amsterdam woont.

Solliciteren?

Stuur je motivatie en CV voor 27 juni a.s. naar vacature@dewarmewinkel.nl.
Voor 1 juli laten we je weten of we je willen uitnodigen voor een gesprek. Vanwege de zomervakanties zullen de gesprekken gepland worden vanaf eind juli.

Meer informatie of vragen? Neem contact op met Rutger Gernandt (zakelijk directeur) via rutger@dewarmewinkel.nl.