Vacature bestuurslid

Functie: Bestuurslid met inhoudelijk profiel

De Warme Winkel (voorheen toneelgroep Amsterdam) maakt furore met geestige, brutale en intelligente voorstellingen over de meest uiteenlopende thema’s. Zo markeerden we een keerpunt voor het klimaat in Vincent Rietveld gaat voor de Louis d’Or, zetten we het (seksuele) identiteitsdebat op scherp in Lady Chatterley’s Lover en verpulverden we bezoekersrecords in het Amsterdamse Bostheater met De Drie Musketiers.

Tijdens de eerste lockdown bouwden we het Peepshow Palace, een coronaproof theater waar meer dan 120 voorstellingen en concerten te zien waren. Afgelopen seizoen tourden we door Nederland en België met de voorstelling Een oprechte ode aan de Ironie, waarin we het podium deelden met reality-tv-sterren uit o.a. Temptation Island.

In mei 2022 openden we samen met theatercollectief BOG. de eerste Amsterdamse theaterbroedplaats achter station Sloterdijk: De Sloot. Een werkplaats voor theatermakers, een volwaardige vlakke vloer theaterzaal en een kleinere zaal, drie grote repetitieruimtes, meerdere werkateliers en een groot café/restaurant.

De komende jaren bouwen we deze nieuwe plek uit tot dé theaterhotspot van Nederland. Daarnaast willen we nieuw publiek naar de grote zaal lokken met voorstellingen die extreem én toegankelijk zijn. Terwijl we in de kleine zaal en op locatie theaterconnaisseurs verwennen met radicaal werk.

De artistieke kern van het gezelschap wordt gevormd door Vincent Rietveld, Ward Weemhoff en Florian Myjer en daaromheen cirkelt een groep verwanten die deel zijn van het artistieke DNA.

Wie zoeken we?

Gezien de huidige samenstelling van het bestuur zijn we op zoek naar iemand met:

  • affiniteit met het werk en de werkwijze van De Warme Winkel, die op het gebied van de artistieke ontwikkeling een belangrijke gesprekspartner is voor de directie
  • een relevant netwerk (cultuur, overheid/politiek, juridisch) in Amsterdam
  • bij voorkeur werkgeverservaring in de culturele sector

Daarnaast hebben alle bestuursleden:

  • kennis en affiniteit met theater
  • ervaring als bestuurder
  • de capaciteiten om onafhankelijk en kritisch te opereren
  • geen tegenstrijdig belang

Bij de samenstelling van het bestuur wordt rekening gehouden met de balans tussen geslacht, leeftijd, ervaring en achtergrond van de individuele leden van het bestuur. Het betreft een onbezoldigde functie.

Het huidige bestuur bestaat uit Niek vom Bruch (voorzitter), Kim Christiaansen (aankomende penningmeester), Winfred Voordendag (zittend penningmeester), Rinske Verdult (secretaris), Hassina Bahar (algemeen lid).

Gesprekken zullen plaatsvinden op 10 & 16 februari 2023.

Meer informatie via Niek vom Bruch: niek@grandtheatregroningen.nl of 0615384375
Sollicitaties graag e-mailen naar vacature@dewarmewinkel.nl