Vacature stagiair(e) marketing & communicatie

De Warme Winkel zoekt een marketing / communicatie stagiair (feb ’23)

WIE ZIJN WIJ?
De Warme Winkel (voorheen toneelgroep Amsterdam) maakt nationaal en internationaal furore met geestige, brutale en intelligente voorstellingen over de meest uiteenlopende thema’s. Zo plagieerden we integraal Café Müller van Pina Bausch in De Warme Winkel speelt De Warme Winkel, rekenden we af met het repertoiretoneel tijdens een voorstelling van Ivo van Hove in Achterkant, markeerden we een keerpunt voor het klimaat in Vincent Rietveld gaat voor de Louis d’Or, zetten we het (seksuele) identiteitsdebat op scherp in Lady Chatterley’s Lover en verpulverden we bezoekersrecords in het Amsterdamse Bostheater met De Drie Musketiers. De artistieke kern wordt gevormd door Vincent Rietveld, Ward Weemhoff en Florian Myjer, maar daar omheen cirkelen een hoop verwanten die ook deel zijn van het DNA van de groep. In de zomer van 2020 bouwden we in Amsterdam het Peepshow Palace, een coronaproof theater waar het publiek in een gedesinfecteerde privécabine kon plaatsnemen. Op de draaischijf stond niet alleen het bejubelde Alleen Samen maar stonden ook meer dan 120 voorstellingen en concerten van artiesten die vanwege corona geen speelplekken meer hadden. Op dit moment touren we door Nederland en België met de voorstelling Een oprechte ode aan de Ironie, waarin we het podium delen met vier reality-tv-sterren uit programma’s als Temptation Island.

We opereren vanuit Amsterdam. Daar gaat ons werk in première en vervolgens de rest van Nederland en Europa in. In mei hebben we samen met theatercollectief BOG. de eerste Amsterdamse theaterbroedplaats in Sloterdijk geopend. Daar houden we samen met een hoop andere gezelschappen kantoor, hebben we repetitieruimtes, een theaterzaal en een café/restaurant met groot terras.

WIE BEN JIJ
Je volgt minimaal een hbo- of wo-opleiding, hebt hopelijk een beetje affiniteit met theater en basiskennis van marketing en communicatie. Daarnaast ben je gewend je handen uit de mouwen te steken en functioneer je goed in een dynamische omgeving. Bij voorkeur woon je in (de buurt van) Amsterdam.

Een dikke pre is kennis van, of een grote interesse in, online marketing en ervaring met fotobewerking- en video-editing software.

OMSCHRIJVING STAGE
Binnen De Warme Winkel is er alle ruimte voor eigen initiatief en de ontwikkeling van jouw talent. In overleg zorgen we ervoor dat jij de stage loopt die bij jou past en is er ruimte om aan een eventuele stageopdracht te werken. Je wordt begeleid door Lisa Groot, de medewerker marketing en communicatie.

De volgende zaken behoren o.a. tot je takenpakket:

  • Ondersteuning van en meedenken over de publiciteitscampagnes rondom voorstellingen.
  • Assisteren bij de voorbereidingen van het
    nieuwe seizoen, denk hierbij aan het organiseren van fotoshoots.
  • Het bewerken van beeld en videomateriaal voor verschillende doeleinden.
  • Bedenken, creëren en uitvoeren van online content voor social media en algemeen onderhoud van onze website.
  • Het bijhouden van online statistieken van onze sociale media en website.
  • Het beheren van drukwerk en de verspreiding ervan naar de theaters.
  • Het onderhouden van de contacten met theaters.
  • Enkele productioneel ondersteunende werkzaamheden.

WAT BIEDEN WIJ
Een te gekke ervaringsplek waar je kan meekijken, meedenken en meewerken bij het spraakmakendste theatergezelschap van Nederland en waarbij je aan de wieg staat van Theaterbroedplaats De Sloot, de nieuwe culture hotspot van Amsterdam. En natuurlijk bieden we ook stage en onkostenvergoeding. De periode waarin je stage loopt en het aantal uren per week is in overleg.

INTERESSE?
Mail je motivatie en cv naar Lisa Groot: lisa@dewarmewinkel.nl