STAGIAIR (M/V/X) COMMUNICATIE/MARKETING

De Warme Winkel, BOG. collectie en Theaterbroedplaats De Sloot zoeken een marketing/communicatie stagiair (feb ’24 t/m jun’24 )

WIE ZIJN WIJ?

De Warme Winkel maakt nationaal en internationaal furore met geestige, brutale en intelligente voorstellingen over de meest uiteenlopende thema’s. Zo plagieerden we integraal Café Müller van Pina Bausch in De Warme Winkel speelt De Warme Winkel, rekenden we af met het repertoiretoneel tijdens een voorstelling van Ivo van Hove in Achterkant, markeerden we een keerpunt voor het klimaat in Vincent Rietveld gaat voor de Louis d’Or, zetten we het (seksuele) identiteitsdebat op scherp in Lady Chatterley’s Lover en Brideshead Revisited, verpulverden we bezoekersrecords in het Amsterdamse Bostheater met De Drie Musketiers en deelden we in de voorstelling Een oprechte ode aan de Ironie het podium met vier reality-tv-sterren uit programma’s als Temptation Island en Ex on the Beach.

De artistieke kern wordt gevormd door Vincent Rietveld, Ward Weemhoff en Florian Myjer en het kantoor door zakelijk leider Rutger Gernandt, assistent zakelijk leider Ezra Bredius, marketeer Lisa Groot, artistieke planner en coördinator Isobel Dryburgh en office manager Tosan Ayutsede. Daaromheen cirkelen ook een hoop verwanten die onderdeel zijn van het DNA van de groep.

BOG. is de collectie van theatermakers Judith de Joode, Benjamin Moen, Sanne Vanderbruggen en Lisa Verbelen, dramaturg Roos Euwe, zakelijk leider Anne Baltus, marketeer Pien Visser en zakelijk assistent Mara Aronson. Sinds de eerste voorstelling BOG. een poging het leven te herstructureren (2013) maakt BOG. filosofische, talige, muzikale voorstellingen over wezenlijke thema’s uit het leven van ieder mens. Vanuit de overtuiging dat we moeten zoeken naar wat ons als mensen bindt zonder de waarde van het verschil uit het oog te verliezen, maakt BOG. compromisloos, eigenzinnig en open theater waarin taal en muziek samenkomen.

In 2022 openden we samen in een oude fabriek de eerste Amsterdamse theaterbroedplaats achter station Sloterdijk: De Sloot. Een werkplaats voor theatermakers, twee theaterzalen, vier grote studio’s, meerdere werkateliers en café/restaurant/club De Sering.

WIE BEN JIJ

Je volgt minimaal een hbo- of wo-opleiding, hebt een beetje affiniteit met theater en basiskennis van marketing en communicatie. Daarnaast ben je gewend je handen uit de mouwen te steken en functioneer je goed in een dynamische omgeving. Bij voorkeur woon je in (de buurt van) Amsterdam.

Een dikke pré is kennis van, of een grote interesse in, online marketing en ervaring met fotobewerking- en video-editing software.

OMSCHRIJVING STAGE

Er is alle ruimte voor eigen initiatief en de ontwikkeling van jouw talent. In overleg zorgen we ervoor dat jij de stage loopt die bij jou past en is er ruimte om aan een eventuele stageopdracht te werken. Je wordt begeleid door Lisa Groot, de marketeer van De Warme Winkel.

Je zal o.a.:

  • Assisteren bij fotoshoots
  • Assisteren bij premières
  • Contact onderhouden met artiesten en theaters
  • Meedenken over of creëren van creatieve (online) content 
  • Meedenken over de publiciteitscampagnes rondom voorstellingen
  • Werken met inspirerende (theater)makers en repetitieprocessen bijwonen
  • Het Sloot Festival 2024 mede-organiseren! Een tweedaags festival waarin we De Sloot omtoveren tot een eclectische theatrale speeltuin met theatervoorstellingen, muziekoptredens, dj’s en surprise acts.


WAT BIEDEN WIJ

Een te gekke ervaringsplek waar je een uniek kijkje achter de schermen krijgt bij twee spraakmakende theatergezelschappen en de culturele hotspot De Sloot. Natuurlijk bieden we je stage- en onkostenvergoeding en gratis lunch bij het ‘kraaky maar niet cracky’ restaurant De Sering. Onze huisgenoten zijn o.a. de theatergezelschappen Sadettin K., Black Sheep Can Fly, Boogaerdt/Van der Schoot, Collectief Blauwdruk, Blond & Cynisch, Touki Delphine, Arno Schuitemaker/SHARP, de AHK en meerdere individuele makers, schrijvers, regisseurs, decorbouwers en scenografen – een fijn begin voor je netwerk in de sector. De periode waarin je stage loopt en het aantal uren per week is in overleg.

INTERESSE?

Mail je motivatie en cv uiterlijk donderdag 14 december naar Lisa Groot: lisa@dewarmewinkel.nl. Gesprekken zijn in week 51.