Achterkant

“Een heel goed idee dat al even goed is uitgevoerd.”- de Volkskrant, “Het is mooi, het is zinvol, het is eigenlijk wel ontroerend en ik heb in mijn leven zelden zoiets wonderlijks gezien.”- Theaterkrant, “Het spannende van Achterkant lijkt de directe confrontatie tussen twee totaal verschillende gezelschappen, het ene volbloed non-conformistisch, het andere in hart en nieren een repertoiregezelschap”- Trouw, “Vanaf de achterkant bezien wordt de magie nog groter.”- NRC Handelsblad, “Het is kritiek op theater, een knipoog en een hommage tegelijk”- het Parool 

Als Toneelgroep Amsterdam haar Lange dagreis naar de nacht speelt, staat De Warme Winkel in dezelfde zaal, op dezelfde tijd, met dezelfde whiskey en dezelfde O’Neill, maar met een totaal andere voorstelling. Vincent Rietveld en Ward Weemhoff leiden u op kousevoeten door een volle, eclectische en inspirerende avond over de achterkant. De achterkant van het toneelbedrijf, van de roem, van Marieke Heebink, het achterste van Ivo van Hove’s tong, over de ontstaansgeschiedenis van het stuk en over torenhoge verwachtingen en in alcohol gesmoorde dromen, geschrapte personages en overleden broers.
We gaan de bonbonnière vol zien lopen. We zullen toelichten of uitleggen, nadoen en voordoen, we gaan niet kuchen (!) en misschien mogen we zelfs wel even mee doen. Ons licht gaat pas uit als bij hen het applaus verstild is.

Credits