Bakermatje

De Warme Winkel presenteert: Fien de Smet & Luca Bötzel

Langs de oevers van de Nijl overdenkt een ongewenst zwangere westerse vrouw de offers die ze moet gaan brengen. Wanhopig zoekt ze in iedereen een moederfiguur. De verwekker laat het afweten.

In Bakermatje probeert Luca deze vrouw te belichamen.
Maar kan en mag Luca dit verhaal vertellen? Is zijn oprechte poging pure inleving of juist gevaarlijke toe-eigening?

Acteur/theatermaker Luca Bötzel (1997) is na een ayahuasca ceremonie in contact gekomen met het kind in zichzelf. Dit wakkerde onverwachts zijn eigen vaderlijke gevoelens aan. In Bakermatje zoekt Luca via de pijn van de vrouw naar zijn eigen rol als man in een genderongelijke wereld.

Fien de Smet (1997) is schrijver/theatermaker die haar persoonlijke pijn graag te grabbel gooit ter vermaak van het publiek. Haar werk gaat vaak over (on)macht. Met ritmische, eerlijke en ongepolijste teksten zoekt Fien in haar fictie naar de waarheid.

Na een harmonieuze gladiatorenstrijd van jonge makers hebben we dit jaar o.a. Fien en Luca uitgenodigd om bij De Warme Winkel en onder bezielende leiding van Mara van Vlijmen een voorstelling te maken en presenteren.

Credits
concept en spel Luca Bötzel
concept en tekst Fien de Smet
eindregie Mara van Vlijmen
producent De Warme Winkel
met dank aan Lira fonds, Stichting Janivo
fotografie Emily Duijzer

Bakermatje

Vooraf eten?

Vegan fine dining restaurant Testtafel serveert op donderdag, vrijdag en zaterdag een speciaal driegangen theatermenu. Aanvang is om 19:00 en je bent gegarandeerd klaar voor de voorstelling begint. Reserveer hier je tafel. 

Verleden

  • 06/04/2024 De Sloot Amsterdam kaarten
  • 05/04/2024 De Sloot Amsterdam kaarten
  • 04/04/2024 De Sloot Amsterdam kaarten
  • content here