Een oprechte ode aan de Ironie

Wegens de aangescherpte Corona-maatregelen zijn wij helaas genoodzaakt de première van Een oprechte ode aan de Ironie af te gelasten. Alle voorstellingen die gepland staan t/m 1 juni zijn geannuleerd, er worden vervangende data gezocht. Heb je kaarten voor een van deze voorstellingen? Dan verwijzen we voor meer informatie naar de kassa van desbetreffend theater.

De Warme Winkel trekt zich terug op een verleidelijk mooi eiland met grote cultuurhistorische waarde. Hier ontmoeten ze Ayleen, Britt, Earl en Myrna – vier ex- en aspirant verleiders van Temptation Island – en gaan ze de uitdaging aan: blijft ironie hun sterkste wapen of slaan dates met real people gaten in hun overtuiging?

Voor hen die de ironie van de titel ontgaat: het is lastig een oprechte ode aan de ironie te brengen, want wie ironie recht wil doen moet haar belijden, en dat ondermijnt weer de oprechtheid van de ode. Toch is dat precies de intentie.

Ironie wordt door menigeen bij het vuil gezet. Ironie sluit buiten en dat mag niet meer in deze inclusieve tijden. Daarbij wordt het bestempeld als artistiek zwaktebod (want dan heb je niks te zeggen), hangen jonge kunstenaars new sincerity aan (je moet menen wat je zegt) en degradeert de politiek ironie tot middel om je in te dekken en discriminatie te billijken (homo’s!). Maar wordt het kind niet met het badwater weggegooid? Want op de juiste wijze gehanteerd is ironie het glijmiddel van elk gesprek en ‘begint een leven dat waardig is menselijk genoemd te worden met de ironie’ (Kierkegaard).

Aan De Warme Winkel de taak om de ironie in haar volle glorie te herstellen. Een theatrale rehabilitatie; groots, geil en gevaarlijk…

* in onderstaande agenda = geannuleerde voorstelling, een vervangende datum wordt gezocht.

Agenda

Datum Voorstelling Locatie Kaarten

Eerdere Voorstellingen

Datum Voorstelling Locatie Kaarten

Credits