Een oprechte ode aan de Ironie

Voor hen die de ironie van de titel ontgaat: het is natuurlijk lastig een oprechte ode aan de ironie te brengen, want wie de ironie recht wil doen moet haar belijden, en dat ondermijnt weer de oprechtheid van de ode.

Nochtans is dat precies onze intentie: na het idiote succes van De Warme Winkel speelt De Warme Winkel (2016) – waarin plagiaat centraal stond – wordt het hoog tijd voor een vervolg in de serie ‘Obscuur elitair intellectuele thema’s op grote zaal-niveau’.
Ironie wordt vaak weggezet als artistiek zwaktebod (want dan heb je niks te zeggen), jonge kunstenaars hangen ‘new sincerity’ aan (je moet menen wat je zegt) en politiek degradeert ironie tot middel om je in te dekken en racisme te billijken (stelletje homo’s!).

Hoog tijd voor een theatrale rehabilitatie door De Warme Winkel dus, in eindregie van Jetse Batelaan. Het zal groots, geil en gevaarlijk zijn. Hier kan je blind op intekenen, echt; dit wordt super!

‘Zoals de wijsbegeerte begint met de twijfel, zo begint een leven dat waardig is menselijk genoemd te worden met de ironie’ Kierkegaard

Agenda

Datum Voorstelling Locatie Kaarten

Credits