Een gewapende yoga-groepering houdt na hun dagelijkse kalasnikov-assana hun geradicaliseerde internationale achterban een spiegel voor: kunnen we onze idealen ook zonder het gebruik van wapens bereiken? In een tijd waarin zelfs NAVO-landen het gebruik van geweld niet uitsluiten om territoria te veroveren, zoekt De Warme Winkel naar de levensvatbaarheid van het pacifisme. Als het niet voor nu is, dan misschien voor de toekomst?
Het theaterpubliek wordt urenlang gegijzeld door de verbeelding en overmand door gewelddadig teksttoneel, om uiteindelijk geestelijk bevrijd en fysiek gelouterd het 21 eeuwse leven weer aan te kunnen.
Gandhi speelt voor de verandering een bijrol; de voorstelling is net zo losjes rond zijn biografie gedrapeerd als de doeken om zijn ranke lendenen.
Nadat hun Duitstalige debuut Der Bus nach Dachau direct voor het prestigieuze Berliner Theatertreffen werd geselecteerd, nodigde Schauspielhaus Bochum De Warme Winkel opnieuw uit om een lont in het Duitse kruitvat te steken.
Na de Duitse speelreeks trekt de voorstelling in 2026, met een nieuwe Nederlandse cast, op tournee door Nederland en Vlaanderen.
concept Marieke de Zwaan, Vincent Rietveld, Ward Weemhoff
spel Marieke de Zwaan, Vincent Rietveld, Lukas von der Luhe, Alexander Wertmann, Jing Xiang
eindregie Vincent Riebeek
decor Theun Mosk – Ruimtetijd
coproductie Schauspielhaus Bochum
met steun van Amsterdam Fonds voor de Kunst, Gieskes Strijbis-Fonds, Ammodo, Stiching Melanie