I, Phone

Rob Smorenberg
i.s.m. De Warme Winkel & Veem House for Performance

Een voorstelling die door het leven van de digitale mens meandert via een serie fysieke etudes; van scrollen, swipen en tappen tot een intieme tinderdate. In juni beleeft I, Phone drie presentaties van work in progress, iedere avond gaan we na afloop in gesprek met elke keer een andere deskundige, op het gebied van o.a. mime en sociologie. In de zomer van 2021 gaat de voorstelling in première.

Binnen het werk van de 20-eeuwse theatervernieuwer en mimespeler Étienne Decroux (1898-1991) nemen de sociaaleconomische figuren een bijzondere plaats in. Deze tonen het dagelijks handelen van de mens destijds; hout schuren, wijn drinken, een grapefruit pakken. Decroux destilleert uit dit dagelijks handelen een poëtisch bewegend mensbeeld. In I, Phone vertrekt Rob Smorenberg (1993-heden) vanuit hetzelfde principe en zoomt daarbij in op de 21-eeuwse gadget die ons handelen fundamenteel veranderd heeft: de smartphone.

Rob speelde eerder in De Warme Winkel speelt De Warme WinkelVincent Rietveld gaat voor de Louis d’Or en De Drie Musketiers van De Warme Winkel. De Warme Winkel presenteert regelmatig voorstellingen van verse theatertalenten, geestverwanten, die links- of rechtsom met één van de leden van het collectief zijn ontstaan. In dit geval wordt Rob begeleid door Ward Weemhoff.

Eerdere Voorstellingen

Datum Voorstelling Locatie Kaarten

Credits