Lady Chatterley’s Lover

In de beruchte en grensverleggende roman Lady Chatterley’s Lover (1928) van D.H. Lawrence valt de adellijke Constance Chatterley halsoverkop voor de brute charmes van boswachter Oliver Mellors. Vanwege de opwindende inhoud veroorzaakte de roman een groot schandaal en was het lange tijd verboden in Engeland en ver daarbuiten. In het geniep werd het boek decennia van hand op hand doorgegeven.

Hoewel Lawrence toen vooral werd gezien als provocateur, was dat allerminst zijn bedoeling. Hij voelde heilig vuur om eerlijk te spreken over seks en seksuele voorkeur. Hij wilde nieuwe rolmodellen creëren en zette zijn lezers aan in het reine te komen met kanten van onszelf die we het liefst aan het daglicht onttrekken.

Houvast zoekend in het verleden, van henzelf en van het begin 20e-eeuwse Engeland, gaan Florian Myjer en Lisa Verbelen de dans aan met deze schandaalroman. Vol overgave omarmen ze hun seks en hun driften. Schaamteloos wentelen ze zich in perversie en genot en nemen Lady Chatterley’s Lover een beetje ruig en een beetje teder mee naar de 21e eeuw.

Florian Myjer
Na een steeds intensievere samenwerking is Florian Myjer op 1 januari 2021 toegetreden tot de artistieke kern van dit illustere gezelschap. Lady Chatterley’s Lover is zijn eerste Warme Winkel-voorstelling in die hoedanigheid en zijn laatste bij Frascati Producties. Hij schreef deze samen met Warme Winkel-sweetheart Marieke de Zwaan en BOG.-flirt Lisa Verbelen. Eerder maakte hij in samenwerking met Frascati Producties en/of De Warme Winkel Yves Saint Laurent, Oliver, Regina Rex (nominatie BNG Theaterprijs 2018) en met Kim Karssen de voorstellingen Bloomsbury, Mephisto Park en een succesvolle bewerking van Oorlog en Vrede (nominatie BNG Theaterprijs 2021).

Pers over Lady Chatterley’s Lover:

NRC, Marijn Lems ★★★★★
“Lady Chatterley’s Lover is een verpletterende tirade tegen de heteroseksuele norm.”

⁠”Zo ontpopt Lady Chatterley’s Lover zich tot een razend intelligente aanklacht tegen de heteroseksuele norm, die uiteindelijk uitmondt in een ode aan liefde en seks die zich niet door maatschappelijke normen laat beperken.”

Theaterkrant, Joke keuze van de criticus
“Hoe de ongemakkelijke stilte die hierop volgt zich vervolgens met magistraal toneelspel toch oplost, laat ik graag aan de verbeelding over. Of beter: ga kijken, doe jezelf een plezier, laat je meevoeren door Lady Chatterley’s Lover.”
“Lady Chatterley’s Lover is een kwetsbare, prikkelende en belangrijke voorstelling over liefde, lust, uitsluiting en inclusie.”

de Volkskrant, Karin Veraart ★★★
“Een genante, hilarische en ontroerende voorstelling over de liefde die niet voldoet aan ‘de norm’.”

“In een verrassend heftig, talig en meeslepend relaas barsten ze om beurten los over hoe liefde en lust hun parten speelt, en hoe ze zich staande houden in een wereld waarin (hetero)seksuele standaarden niet per se de hunne zijn.”

de Volkskrant, Hein Janssen
Lady Chatterley’s Lover is een must. Deze theatrale ontmoeting tussen Florian Myjer en Lisa Verbelen over seks, eenzaamheid en woede is een ontluisterende, leerzame en tenslotte hartveroverende vorm van zelfonderzoek. In dit geval gespeeld in de Mariakapel, waar Jezus zelf vanuit de nok toekijkt.”

Eerder in de pers:
‘Het is een elitaire snotneus, maar wel een heel leuke.’ – de Volkskrant over Florian Myjer.
‘Intelligente en tintelende Tolstoj.’ – ★★★★★ Trouw over Oorlog en Vrede.
‘Hulde (…) Flamboyant spel van Florian Myjer en Kim Karssen in onstuimige bewerking.’ – ★★★★ NRC over Oorlog en Vrede.
‘Florian Myjer toont een moed en overgave die je zelden in het theater ziet.’ – ★★★★ de Volkskrant over Yves Saint Laurent.
‘En hop, daar is ineens van dat lekkere theater, dat nergens op lijkt, de codes laat barsten en zich ook niet houdt aan zo-doen-wij-dat.’ – NRC over Mephisto Park.

Lady Chatterley’s Lover

Eerdere Voorstellingen

Datum Voorstelling Locatie Kaarten

Credits