Majakovski / Oktober

“Angstaanjagend meeslepend is het” – de Volkskrant, “Geestig en mooi gedaan, muzikaal fraai ingebed door de pulserende klanken van Rik Elstgeest.” – het Parool, “Een voorstelling die het de bezoeker nooit makkelijk maakt.” – NRC Handelsblad

‘Het hart kreeg een lijf aan,
het lijf weer een hemd.
En kon het daarbij nou maar blijven!’

– Vladimir Majakovski

De Warme Winkel maakt al jaren furore met het zelf uitgevonden genre ‘oeuvre-stukken’ waarbij werk, leven en tijdgeest van een kunstenaar tegen het canvas van het heden worden gesmeten. 100 jaar na de Oktoberrevolutie gaan ze de belangrijkste literaire futurist van Rusland te lijf: Vladimir Majakovski.
Naast dichter was Majakovski tekenaar, zelfmoordenaar, jaloerse minnaar en vernieuwer op vele vlakken. Een schrijvende bonk spieren met het gezicht naar de toekomst. Niet alleen zijn poëzie was nieuw, ook zijn bladspiegel, gedachtes, samenlevingsvormen en de manier waarop hij dat alles naar buiten bracht waren gloednieuw. Met weemoed bekijkt De Warme Winkel het geloof in de grote verhalen en de tijd waarin liefde politiek was, kunst een politieke daad en de politiek nog kunst. Want waar zijn de vuisten, de vernieuwing, de honger, de glanzend futuristische, meedogenloze overtuiging en het grote hart van Majakovski?

Eerdere Voorstellingen

Datum Voorstelling Locatie Kaarten

Credits