MET VOORBEDACHTE RADE

De mens is echt een succesverhaal. Sinds hij 2,5 miljoen jaar geleden de vlaktes van Oost-Afrika verliet is zijn opmars niet meer te stuiten. Door zijn aanpassingsvermogen, communicatievaardigheden en uitzonderlijke oplossingsgerichtheid heeft hij zich opgewerkt tot hét zoogdier om rekening mee te houden. Maar dit succesverhaal begint zichzelf met scherpe tanden in zijn weke staart te bijten. De planeet is kaalgegraasd en de mens staat voor de grootste uitdagingen in zijn relatief korte geschiedenis; hoe gaat hij zichzelf te lijf? Hoe gaat hij dit varkentje wassen? Hoe lost hij dit nu weer op?

We kennen Vincent Rietveld van Theatergroep De Warme Winkel maar hij bevrijdt zich nu van dat conceptuele en kunstzinnige juk en laat zich van zijn grappigste kant zien. Hij is absurd, onvoorspelbaar en ongekend hilarisch. Maak kennis met deze nieuwe Vincent en zijn unieke oplossingen voor onze problemen.

De voorstelling is het derde deel van een serie waarin Vincent Rietveld van De Warme Winkel overbevolking onderzoekt. Wat moet je als individu met zo’n oeverloos probleem? En hoe kan je je wapenen tegen het besef van overtolligheid? Word je de beste, en onttrek je je daarmee aan de soep van middelmatigheid: Vincent Rietveld gaat voor de Louis d’Or (2019, geselecteerd voor het Vlaams én het Nederlands Theaterfestival). Zoek je de schoonheid in ascese en verklein je hiermee jouw ecologische voetafdruk: Afscheidstournee (2020, een spraakmakende theatertournee per fiets, met het decor in fietstassen). Of moeten we verder met minder: MET VOORBEDACHTE RADE. In dit derde deel wordt moord onderzocht als mogelijke oplossing. It better be funny!

Pers over Afscheidstournee
Volkskrant ★★★★
“Deel 2 van de trilogie waarin De Warme Winkel overtolligheid onderzoekt, zit vol geestige, associatieve scènes.”
“Met de weinige decormiddelen roepen Vincent Rietveld en consorten fraaie beelden op.”

Trouw ★★★★
“Géén vakantie op Bali is ook leuk, demonstreert De Warme Winkel met overtuiging.”

Het Parool (smaakmatrix)
“Highbrow en briljant”

Pers over Vincent Rietveld gaat voor de Louis d’Or
Theaterkrant (Keuze van de criticus)
“Een even verrassende als ontregelende, even spitsvondige als hilarische voorstelling”

Volkskrant★★★★
“Heerlijk theater”
en
“De voorstelling van Rietveld markeerde, blijkt nu, een keerpunt in het Nederlandse theater.”

NRC Handelsblad★★★★
“Amusante satire”

Dagblad van het Noorden★★★★
“Serious business vermomd als hilarisch entertainment”

MET VOORBEDACHTE RADE

Agenda

Datum Voorstelling Locatie Kaarten

Credits