Schrödingers Hond

Een absurdistische voorstelling over de kracht van onze gedachten. 

‘Ik denk dus ik ben.’ Toch? Maar wat als je meer tijd doorbrengt in je hoofd dan daarbuiten? Als je niet kunt ontsnappen aan je eigen fantasie? Als je jezelf volledig verliest in je dagdromen, is je fantasie dan niet werkelijker dan ‘de werkelijkheid’? Bestaat ‘de werkelijkheid’ dan nog wel? Bestaat Kim Karssen dan nog wel? En de voorstelling?

Geïnspireerd door het psychologische verschijnsel ‘Maladaptive Daydreaming’ maakt Kim Karssen haar eerste solo bij Frascati Producties. Een absurdistische voorstelling over de kracht van onze gedachten en hoe we tegelijkertijd kunnen vluchten naar én gevangen zitten in onze eigen fantasie.

Na haar eerdere werk De Grap zet Kim Karssen haar onderzoek op het snijvlak tussen humor en kunst door en wel via de angstige krochten van de fantasie.

Kim Karssen (1996) studeerde in 2018 af aan de performance opleiding in Maastricht. Ze is theatermaker en actrice en behandelt in haar voorstellingen grootse thema’s op groteske en speelse wijze. Met liefde voor taal en verhalen zoekt ze op fantasievolle wijze naar een balans tussen grap en traan. Hierbij schuwt ze de rafelranden niet en vliegt ze graag uit de bocht.

In de pers

Volkskrant ★★★★
"Kim Karssen is een van de grootste theatertalenten van haar generatie."

"'Het harde en neurotische geluidsdecor van Thibaud Delpeut en Karssens intense mimiekwisselingen geven het idee dat een té levendige fantasie ook een vloek kan zijn. Althans, in het dagelijks leven. Op het toneel is het duidelijk een zegen."
Het Parool
"Vrij en grappig, licht paniekerig associërend werpt Karssen haast per ongeluk grote existentiële vraagstukken op. En relativeert ze ook weer."

Theaterkrant
"Karssen heeft het fantastische vermogen om in een paar zinnen heen en weer te schieten van grote filosofische kwesties naar een totale omkering van alles en nog wat, om daar vervolgens weer commentaar op te geven (en daar ook weer op)."
Schrödingers Hond

Credits

door en met Kim Karssen

eindregie Thibaud Delpeut

licht en scenografie Hendrik Walther

kostuums Hanne Pierrot

productie Frascati Producties

coproductie De Warme Winkel

 

Verleden

  • 08/04/2023 Frascati Amsterdam, Nederland kaarten
  • 07/04/2023 Frascati Amsterdam, Nederland kaarten
  • 06/04/2023 Frascati Amsterdam, Nederland kaarten
  • 05/04/2023 Frascati Amsterdam, Nederland kaarten
  • content here