Wagner – De halve Ring

Totaaltheater op rantsoen.

Nazi-uithangbord voor de één, anarchist en vernieuwer voor de ander. Complex vlechtende componist of muzikale zeikstraal: Wagner laat niemand koud. In zijn 15 uur durende Der Ring des Nibelungen komt zo’n beetje alles wat een mens/kunstenaar interesseert samen in een even orgastisch als pompeus meesterwerk.
Vijf topacteurs uit de millennial-categorie herinterpreteren deel I en II van dit totaaltheater en brengen met minimale middelen een verkwikkende halve marathon.
In 2013 ontstond het povere Das Rheingold op het conservatorium van Antwerpen. De ontvangst vroeg niet alleen om een groter publiek, maar ook om een vervolg.  Waar we 5 jaar geleden aftastend en naïef begonnen, zijn zowel de wereld als wijzelf alweer vijf jaar verder afgegleden; Die Walküre zal onvermijdelijk een ander register bespelen. In deze tijd waarin de lijnen van goed en fout weer scherpere contouren beginnen te krijgen, het postmoderne ‘anything goes’ weer ingeruild lijkt voor een voor- of tegenmentaliteit, zullen wij die grens nog dieper in de huid van deze tijd kerven. Je bent voor of tegen ons. Alles daartussenin zal worden verpletterd.

Wagner – De halve Ring

Over De Hotshop – cooler dan De Warme Winkel


De Hotshop – cooler dan De Warme Winkel presenteert voorstellingen van verse theatertalenten, geestverwanten, die links- of rechtsom in samenwerking met een van de leden van De Warme Winkel zijn ontstaan. De leden van De Warme Winkel doen graag projecten met studenten op toneelscholen. Sommige van die projecten verdienen het om ook daarbuiten gezien te worden, en soms klikt het zo hard dat De Warme Winkel de jonge maker in kwestie uitnodigt om een eigen project te pitchen.

Wagner – De halve Ring

Credits

van en met Sara Lâm, Lauranne Paulissen, Verona Verbakel, Jonas De Vuyst, Lukas De Wolf

regie Ward Weemhoff
geluidsontwerp S.M. Snider
lichtontwerp Lucas Van Haesbroeck
decoradvies Theun Mosk
techniek Manuel Boutreur, Rutger Bouwman (stage)
productie Thomas Vandewalle
fotografie Sofie Knijff

een coproductie met Kultuurfaktorij Monty

Wagner – De halve Ring
content here