Wagner: De halve Ring

“Wagner (still) rules!” – Theaterkrant

Totaaltheater op rantsoen.

Nazi-uithangbord voor de één, anarchist en vernieuwer voor de ander. Complex vlechtende componist of muzikale zeikstraal: Wagner laat niemand koud. In zijn 15 uur durende Der Ring des Nibelungen komt zo’n beetje alles wat een mens/kunstenaar interesseert samen in een even orgastisch als pompeus meesterwerk.
Vijf topacteurs uit de millennial-categorie herinterpreteren onder de vleugels van de Hotshop – cooler dan De Warme Winkel deel I en II van dit totaaltheater en brengen met minimale middelen een verkwikkende halve marathon.
In 2013 ontstond het povere Das Rheingold op het conservatorium van Antwerpen. De ontvangst vroeg niet alleen om een groter publiek, maar ook om een vervolg.  Waar we 5 jaar geleden aftastend en naïef begonnen, zijn zowel de wereld als wijzelf alweer vijf jaar verder afgegleden; Die Walküre zal onvermijdelijk een ander register bespelen. In deze tijd waarin de lijnen van goed en fout weer scherpere contouren beginnen te krijgen, het postmoderne anything goes weer ingeruild lijkt voor een voor- of tegenmentaliteit, zullen wij die grens nog dieper in de huid van deze tijd kerven. Je bent voor of tegen ons. Alles daartussenin zal worden verpletterd.

Eerdere Voorstellingen

Datum Voorstelling Locatie Kaarten

Credits